Op donderdag 7 december waren een aantal bedrijven, zowel partners als enkele niet-partners, bij Feed Design Lab op bezoek om mee te doen aan de FDL Challenge Day. Deze dag stond in het teken van uitdagingen en de focus daarbij lag op energiebesparing en innovatie in de diervoedersector. De dag was een combinatie van informatie-uitwisseling m.b.t. energiebesparing en het presenteren van uitdagingen waarvoor de sector staat o.a. op energiegebied.

Tijdens de dag hebben we onder meer van Zetadec te horen gekregen hoe er zonder stoom geperst kan worden met behulp van de BOANICO2. De middag ging verder met een presentatie van IVS Dosing Technology welke ons het een en ander bijbracht over de nadelen van natte stoom en de voordelen van droge stoom.

In het pauze-intermezzo hebben we met bijzondere interesse geluisterd naar de uitleg van Metalot. Deze presentatie ging over het gebruik van ijzerpoeder en de toepassing ervan in een gesloten loop als energiedrager. Na deze intermezzo zijn we verder gegaan met een presentatie van Clayton. Daarbij werd duidelijk dat het huidige stroomnet niet genoeg te bieden heeft wanneer we van het gas afgaan en massaal elektrificeren; we moeten dus eerst gaan kijken naar andere oplossingen. Als afsluiter gaf Nijsen Company nog een uitdagende presentatie over hoe AI de diervoedersector kan helpen in verschillende problemen en waarom nu de tijd is om actie te ondernemen. Wie doet er mee?

Kortom, we kijken terug op een zeer geslaagde en leerzame Challenge Day die genoeg inspiratie heeft opgeleverd voor een vervolg!