ONZE ACTIVITEITEN

Feed Design Lab is hét praktijkonderzoek- en educatiecentrum voor innovatie & verduurzaming in de diervoedersector. Ruim 100 bedrijven uit de gehele sector en uit binnen- en buitenland zich als partner bij Feed Design Lab en nemen actief deel aan het netwerk.

De belangrijkste activiteiten van Feed Design Lab zijn het verhuren van de proeffabriek, het verzorgen van trainingen en het ontwikkelen van projecten. Feed Design Lab is hierin uniek: nergens in Europa vinden onderzoek, de productie van proefvoeders en opleiding in het zelfde instituut plaats.

Partnernetwerk

Voor de partnerbedrijven worden 3 tot 4 keer per jaar exclusieve partneractiviteiten georganiseerd: workshops, innovatie- en kennissessies, businesstrip en businessborrel.

Proeffabriek

De proeffabriek kan ingezet worden voor technologische testen, productie van test- en proefvoeders en demonstraties.

Educatie

Bij Feed Design Lab worden trainingen met open inschrijvingen georganiseerd en worden cursussen op maat ontwikkeld op basis van specifieke klantwensen. De praktijk neemt bij elke cursus een belangrijke plaats in, “learning by doing” staat hoog in het vaandel.

Projecten

Voor partnerbedrijven worden projecten ontwikkeld die bijdragen aan het doel om tot een duurzame dierlijke eiwitketen te komen. De focus ligt hierbij op het gebruik van nieuwe grondstoffen, gezondheid en nieuwe technologie.