Op 8 november organiseerde Feed Design Lab de jaarlijkse Business borrel voor haar partnerbedrijven.

Ongeveer 70 deelnemers kwamen hiervoor naar Wanssum. Het programma werd om 16.00 uur door voorzitter Han Swinkels geopend, waarna directeur Trudy van Megen een presentatie gaf over de ontwikkelingen bij Feed Design Lab. Een van die ontwikkelingen is de afnemende vraag naar cursussen en trainingen met open-inschrijving, waar de vraag naar custom made trainingen toeneemt. Feed Design Lab zal met deze trend meegaan en steeds meer voor de klant op maat gemaakte cursussen en trainingen gaan verzorgen. Gezien het succes van de populaire introductie-training zal deze een paar maal per jaar vast gepland op de agenda staan. Verder kwamen activiteiten aan bod zoals deze georganiseerd worden voor de Young Feed Professionals, de Business Trip naar UBM en Gsellman, diverse workshops, deelname aan Victam beurs en de Energiedag op 1 december.

Verder gaf Trudy van Megen aan dat Feed Design Lab een topjaar achter de rug heeft voor wat betreft de bezetting van de proeffabriek. Kortom Feed Design Lab heeft het afgelopen jaar een mooie groei door gemaakt.

Gastspreker René Bonekamp van Schothorst Feed Research vervolgde met zijn presentatie met als titel: Kans om -weer- innovatief te zijn: Food for Feed, tijd om te investeren in diervoeding!

René Bonekamp is senior onderzoeker en productmanager varkens bij Schothorst. en heeft wereldwijde ervaring opgebouwd in technische ondersteuning, strategische nutritie en productontwikkeling bij diverse bedrijven. René ging in op circulariteit en de kansen van nieuwe alternatieve eiwitbronnen en een interessante uitdaging: The more circular we are the stronger the license will be to produce! Ook energiebesparing kwam aan bod, waarbij het belang van de hele keten van grondstof tot voerconversie benadrukt werd. Ten slotte werd ingegaan op de centrale rol van het dier en de kansen met precisievoeding en dynamische voederwaardering.  De interessante presentatie werd zeer gewaardeerd werd door de aanwezigen.

Daarna was het tijd om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje tijdens het walking diner en rond 21 uur sloten we met een tevreden gevoel deze dag af.