Stefan Kuijpers wordt nieuwe directeur Feed Design Lab

Wanssum – 17 april 2024

Feed Design Lab stelt m.i.v. 1 januari 2025 Stefan Kuijpers aan als nieuwe directeur. Stefan Kuijpers volgt Trudy van Megen op, de directeur van het eerste uur die na 10 jaar bouwen aan Feed Design Lab met prepensioen gaat. Haar opvolger is een ervaren directeur uit de diervoederwereld.

Stefan Kuijpers was algemeen directeur bij Coöperatie Vitelia en heeft daarnaast jarenlang diverse bestuursfuncties bij o.a. Nevedi, Schothorst en Voederwaarde.nl bekleed. Han Swinkels, voorzitter bestuur Feed Design Lab, heeft het volste vertrouwen dat met de keuze voor Stefan Kuijpers een waardige opvolger is gevonden voor de huidige directeur, Trudy van Megen. “Stefan Kuijpers brengt ruim 30 jaar werkervaring mee, die in zijn nieuwe rol als directeur Feed Design Lab goed van pas komt. Tot het einde van 2024 blijft Trudy van Megen de verantwoordelijk directeur. Vanaf 1 oktober vindt de overdracht plaats.”

Trudy van Megen: “Ik ben heel trots op Feed Design Lab. Samen met mijn team hebben we ons de afgelopen 10 jaren ingezet om te bereiken waar we nu staan: een algemeen erkend en gerenommeerd innovatiecentrum met een uniek partnernetwerk! Met veel vertrouwen draag ik het stokje over aan Stefan Kuijpers om het komende decennium Feed Design Lab vorm te geven”.

 Unieke mogelijkheden bij Feed Design Lab
Feed Design Lab is hét praktijkonderzoek- en educatiecentrum voor innovatie & verduurzaming in de diervoersector. Binnen Feed Design Lab werken 110 partnerbedrijven en kennisinstellingen uit heel Europa in een uniek samenwerkingsverband aan vernieuwing binnen de diervoedersector. Daarnaast zijn er 3 hoofdactiviteiten: het verhuren van de proeffabriek, het geven van trainingen en het ontwikkelen van projecten. Feed Design Lab is hierin uniek – nergens anders in Europa vinden onderzoek, training en proefvoerproductie allemaal plaats binnen hetzelfde instituut.