AANMELDING MEETING YFP

Dinsdag 3 oktober 2023: Excursie naar Livar

In 1999 staken een vijftal Limburgse varkensboeren de koppen bij elkaar. Ze waren niet tevreden over hoe in de jaren 90 varkens werden gehouden. Zij wilden terug naar de kern; kwaliteitsvlees boordevol smaak. De inspiratie hiervoor deden ze op in Spanje en Italië. Toen ze terug waren op Limburgse bodem startte een intensieve zoektocht naar kwaliteit, dat begon met het selecteren van de beste varkensrassen. Het concept Livar was geboren. Er volgde een samenwerking met Abdij Lilbosch, waar op haar kloosterboerderij de varkens met een monastieke levensvisie worden gehouden. Inmiddels zijn er 8 boerderijen waar Livarvarkens worden gehouden en sinds 2009 heeft Livar haar eigen vleesatelier waar de varkens worden verwerkt.

Livar varkens worden gehouden volgens een eerlijk concept met de kleinschaligheid en charme van toen en volgens de richtlijnen van nu. Met hun krul in de staart al wroetend in de Limburgse grond genieten ze van regionaal geteelde granen. Ze bieden u dan ook met trots een echt stukje Limburgs kwaliteitsvlees zoals het bedoeld is.

Livar is dus meer dan een producent van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. De puurheid van het leven met passie voor het vak. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren Livarvarkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit.

Tijdens ons bezoek zullen we verder meegenomen worden in de visie van Livar op de keten en de toekomst en mogen we een blik werpen achter de schermen.

Klik hier voor het programma.

INSCHRIJVEN

Op dit moment is het maximaal aantal deelnemers bereikt.

Je kunt op de reservelijst geplaatst worden. Bij afmeldingen worden de vrijgekomen plaatsen op basis van volgorde van de reservelijst ingevuld.

Stuur een email naar Sylvie Verbeek als je op de reservelijst wilt komen.