29 september 2022  |   VanDrie Group in Uddel

Mijn naam is Lara Beckers en op dit moment loop ik stage bij Feed Design Lab. Ik loop stage vanuit de HAS hogeschool in Den Bosch voor de opleiding Toegepaste Biologie. Door mijn stage had ik de mogelijkheid om mee te gaan naar deze meeting. Ik vond het een ontzettend interessante dag en heb enorm veel mogen leren!

Op donderdag 29 september vond er weer een Young Feed Professionals Meeting plaats. Dit keer was het een bedrijfsbezoek bij de VanDrie Group in Uddel. De dag bestond uit een presentatie over het bedrijf, een rondleiding over de proefstal en als afsluiting een netwerkborrel.

Na een vriendelijk ontvangst, begon om 15 uur de presentatie. De presentatie ging over het bedrijf, wat ze allemaal doen en welke ontwikkelingen ze hebben doorgemaakt. Het was een hele boeiende presentatie en er was zeker te merken dat het een familiebedrijf is. Alle onderdelen binnen het bedrijf werden toegelicht in de presentatie. Hierdoor had je aan het einde een goed beeld over alle activiteiten waarmee VanDrie Group zich bezighoudt.

Hierna was het tijd voor een rondleiding in de proefstal, tegenover het bedrijf. In deze proefstal zijn verschillende huisvestingsystemen met verschillende leeftijden van kalveren. Deze stal zag er ontzettend goed uit, heel modern. Als je binnen loopt kun je meteen een trap op lopen, vanaf hier kun je alle ruimtes van boven bekijken. Je merkt ook totaal niet dat je in een koeienstal staat. Ook vanaf de buitenkant ruikt je er helemaal niks aan. In de proefstal werd van alles verteld over de manier van huisvesten en voeren.

Ze hebben hier de mogelijkheid om hun eigen voer direct te kunnen testen, voordat dit naar de kalverhouderijen gaat. Dit was erg interessant en ook heel leuk om in het echt te kunnen zien hoe dat dan allemaal gebeurt.

Na de rondleiding was er als afsluiting nog een netwerkborrel. Dit was dan ook weer goed verzorgd met hapjes en drankjes. Waardoor het een fijne mogelijkheid was om te kunnen netwerken. Ook kregen we een kijkje in de keuken. VanDrie heeft speciaal een keuken gebouwd, om kookworkshops te kunnen geven en zo hun product te kunnen ‘verkopen’. Ons werd een product verpakking getoond van een kalfstong. Dit was op de manier hoe ze deze verkopen in Japan, op dit product is heel erg commercieel ingespeeld. Door het aantrekkelijke uiterlijk, met alle manieren om het bijvoorbeeld klaar te maken.  De kookworkshops waren dan ook een succes in de coronatijd, omdat alles online moest. Op deze manier konden ze toch mensen kennis laten maken met de producten die ze maken.

Lara Beckers