Marcel Franitza van Andritz stelt het bedrijf voor.

Wat is uw relatie tot Feed Design Lab/hoe lang bent u al partner van Feed Design Lab?
ANDRITZ is een van de toonaangevende machinefabrikanten en leverancier van fabrieksoplossingen voor de diervoederindustrie wereldwijd. Met meer dan 180 jaar ervaring in de sector ligt onze focus op het benutten van onze expertise en kennis van markttrends om oplossingen te ontwikkelen die uitdagingen in de sector aanpakken. Wij integreren zowel klantbehoeften als land specifieke eisen bij de ontwikkeling van onze machines en oplossingen, die verder worden geïntegreerd in de planning van totaalsystemen. Dit vereist een goed inzicht in de huidige ontwikkelingen in de voermarkt en de impact daarvan op onze dagelijkse bedrijfsvoering. Onze aansluiting bij het Feed Design Lab biedt ons aanvullende inzichten en mogelijkheden om deel uit te maken van een netwerk waar dergelijke trends en marktontwikkelingen worden besproken. Of het nu gaat om seminars of kleinere discussies, dit netwerk van gelijkgestemde individuen stelt ons in staat ons gezamenlijk voor te bereiden op de eisen van de opkomende markten.

Wat is uw functie binnen Andritz?
Ik ben Industry Director of Animal Feed.

Wat betekent Andritz voor de diervoersector?
ANDRITZ ontwerpt en produceert alle belangrijke verwerkingsmachines en biedt complete oplossingen voor voer- en premixinstallaties aan de diervoeder- en veehouderijindustrie wereldwijd. Van de inname van grondstoffen tot het eindproduct ANDRITZ is een van de weinige bedrijven die alle belangrijke verwerkingsmachines in de voerproductielijn kan ontwerpen, produceren en leveren, en ook de procesinstallatie als geheel kan ontwerpen en bouwen. Waar uw voerfabriek zich ook bevindt en of u nu voer produceert voor pluimvee, varkens, herkauwers etc., wij bieden een volledig assortiment verwerkingsmachines en apparatuur – van de inname van grondstoffen tot de opslag van afgewerkt voer.

De uitgebreide oplossingen van ANDRITZ, versterkt door de modernste automatiserings- en digitaliseringsoplossingen, bieden flexibiliteit en intelligentie voor al uw activiteiten. Daardoor worden meetbare prestatieverbeteringen, real-time optimalisatie en duurzame groei in de dynamische, snelle diervoederindustrie mogelijk. Dit zorgt ervoor dat uw faciliteit, ongeacht de locatie of het geproduceerde type voer, voorop loopt op het gebied van innovatie en efficiëntie.

Waarom bent u partner van Feed Design Lab?
We ondernemen verschillende activiteiten met Feed Design Lab, waaronder deelname aan informatieve bijeenkomsten en seminars. Dit jaar werken we samen om een business trip in Spanje te organiseren. Tijdens deze reis hebben deelnemers de mogelijkheid om onze geïnstalleerde processen uit de eerste hand te observeren en te ervaren op locaties ter plaatse.

Welke thema’s zou Feed Design Lab volgens u moeten oppakken/welke onderwerpen vindt u interessant?
De impact van alternatieve eiwitten op de diervoederproductie in het algemeen en bioveiligheid in de diervoederproductie – normen en richtlijnen voor producenten.