Wanssum, 19 november 2020

Feed Design Lab, hét praktijkonderzoek & educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie, heeft dit jaar geïnvesteerd in haar proeffabriek. Bij de start van Feed Design Lab in 2014 werd een proeffabriek geopend voor onderzoek naar nieuwe grondstoffen & productietechnieken en opleidingsactiviteiten. Nu, 6 jaar later, is met de vernieuwde proeffabriek ingezet op een verdere professionalisering van datgene waar Feed Design Lab uniek in is: experimenteren voor de diervoerindustrie en praktijktrainingen verzorgen.
Binnen Feed Design Lab werken 115 partnerbedrijven en kennisinstellingen in een uniek netwerk samen aan vernieuwing binnen de diervoersector.

18 partnerbedrijven betrokken bij de verbouwing
Maar liefst 18 partnerbedrijven hebben een bijdrage geleverd aan de verbouwing.Lees hier meer over de bedrijven en de vernieuwde apparatuur. In de zomermaanden is de verbouwing gerealiseerd en recent in gebruik genomen.

Unieke mogelijkheden
Bedrijven uit de hele wereld hebben belangstelling voor de uitgebreide testmogelijkheden. Feed Design Lab kan hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan onder meer het toepassen van circulaire grondstoffen, verbeteren van diergezondheid en het verlagen van de CO2 footprint van diervoeders.

Virtuele tour
Ook tijdens coronaperiode kan de vernieuwde proeffabriek bezocht worden. Vul onderstaand formulier in als u zich wilt inschrijven voor de virtuele tour.

Gegevens deelnemer | Date participant