Bob Bles van WEMO-techniek stelt zich voor:

Wat is uw relatie tot Feed Design Lab/hoe lang bent u al partner van Feed Design Lab?
WEMO-techniek is sinds 2016 partner van feed Design Lab. In het eerste jaar hebben we de Kempink slijtvastheidtester gesponsord. Soms gaan potentiële klanten van ons daardoor naar Wanssum en dat is een leuke win-win.

Wat is uw functie binnen WEMO techniek?
Als Sales en marketing manager van de Alers-groep, ben ik voor WEMO-techniek vooral commercieel technisch adviseur met als specialisme monstername en testen.

Wat betekent WEMO-techniek voor de diervoersector?
Voor de diervoedersector beoogt WEMO-techniek de specialist te zijn op het gebied van monstername en testapparatuur voor slijtvastheid en hardheid. Met ruim 25 jaar ervaring hoeven we op het gebied van monstername geen nee te zeggen en we gaan specials niet uit de weg.

De Kempink slijtvastheidtester heeft zich in 6 jaar tijd bewezen als de nieuwe norm voor de ‘gruistest’, de slijtvastheidtest voor diervoederpellets. Als machine producent hebben we daarnaast in 2022 de tegenstroomkoeler van Geurts overgenomen, waarmee we nu ook al successen boeken over de grens. Ongeveer 60% van de verkopen van WEMO-techniek gaat de hele wereld over.

Waarom bent u partner van Feed Design Lab?
Onze motivatie was dat als we de Kempink tester als de nieuwe norm voor slijtvastheid in de markt willen zetten, deze juist bij een proeffabriek als FDL niet mag ontbreken. Maar vanaf het moment van onze samenwerking, is gebleken dat FDL de titel ‘proeffabriek’ ver overstijgt. Bij het FDL wordt kritisch gekeken naar wat er gebeurt in de markt. Dat helpt alle spelers in de markt en dus uiteindelijk ook de diervoedermarkt zelf. Bij elk bezoek, presentatie en/of discussie, leren we zo van elkaar, van het team van FDL maar zeker ook van alle andere partners.

Welke thema’s zou Feed Design Lab volgens u moeten oppakken/welke onderwerpen vindt u interessant?
Bij de laatste bijeenkomst heb ik de discussie over constante kwaliteit aangezwengeld, de controle daarop en de relatie met bijvoorbeeld het energieverbruik (en energie besparing). Daarover is het laatste nog zeker niet gezegd. Wat dat betreft zou elke stap in het proces, van inkoop grondstoffen tot het koelen van het eindproduct, nog veel verder onderzocht en bekeken kunnen worden.

De markt is best conservatief te noemen en partijen als het Feed Design Lab kunnen de markt een duwtje in de rug geven om zichzelf te ontwikkelen.