Edwin van Diessen van Van Doren Engineers stelt zich voor:

Wat is uw relatie tot Feed Design Lab/hoe lang bent u al partner van Feed Design Lab?
Vanaf de vernieuwing van de proeffabriek in 2020 zijn wij partner van Feed Design Lab op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering.

Wat is uw functie binnen Van Doren Engineers?
Mijn rol binnen Van Doren Engineers is account management.

Wat betekent Van Doren Engineers voor de diervoersector?
Van Doren Engineers biedt de feed sector een totaalpakket op het gebeid van Elektrotechniek, Industriële automatisering en Productie ICT. Mooi voorbeeld is het nieuwbouwproject van Vobra Special Petfoods uit Veghel. In de nieuwe fabriek worden stand alone instrumenten geautomatiseerd en wordt het totale productieproces als één geheel geïntegreerd. Van het aankomstproces tot de opslag, van het malen en mengen tot het verpakken en van ERP tot de PLC: alle afzonderlijke systemen worden geautomatiseerd, maar door de integratie reageert alles alsof het één systeem is.
Iedere bestelling die bij Vobra binnenkomt wordt op basis van Microsoft-technieken volautomatisch vertaald naar een gedetailleerd productieplan met diverse jobs. Er wordt niet alleen rekening gehouden met actuele capaciteiten en beperkingen, maar ook met een set aan bedrijfsregels en klanteisen. De unieke recepten die voor verkoop of innovatie doeleinden worden aangevraagd op kantoor, worden voor de diervoederspecialist direct vertaald naar parameters en productiedata zodat het productieproces wordt geïnformeerd en machines en apparatuur worden ingeregeld.

Alle disciplines die Van Doren Engineers in huis heeft komen aan bod. De Siemens PLC voor de besturing, operator ondersteuning aan de hand van Situational Awareness van Wonderware SCADA, en Suite3 MES met o.a. een planningsalgoritme voor een optimale planning van de klantvraag naar het productieproces, shop floors en mobiele handhelds voor een overzicht van voorraad en productieorderinformatie en voor kwaliteitscontrole doeleinden. Daarbij zijn door de hele fabriek diverse besturingspanelen gebouwd en is alle bekabeling voor rekening van Van Doren Engineers.

Waarom bent u partner van Feed Design Lab?
Van Doren Engineers staat in de markt bekend als een innovatieve partij op het gebied van besturingstechniek en productie ICT, dat sluit aan bij het innovatieve karakter van Feed Design Lab.

Welke thema’s zou Feed Design Lab volgens u moeten oppakken/welke onderwerpen vindt u interessant?
Van Doren Engineers gelooft in Industrie 4.0 waarin hoogstaande technieken zoals machine learning en cloud terugkomen. Zaak is het deze oplossingen bereikbaar te maken voor iedereen, van multinational tot het productiebedrijf om de hoek.