Kendra Rademaker van MEAM voor:

Wat is uw relatie tot Feed Design Lab/hoe lang bent u al partner van Feed Design Lab? MEAM NL BV is sinds 1 April dit jaar aangesloten als community partner van Feed Design Lab

Wat is uw functie binnen MEAM? Mijn functie binnen MEAM NL BV is omschreven als Projectcoördinator. Dit betekent het verzorgen van introductie-trainingen voor geïnteresseerde industriële partijen, kennismaking tussen nieuwe klanten en onze technologie begeleiden in de vorm van uitgebreid testwerk en uitwerking van opvolgingstrajecten voor ‘tailor-made’ machine-oplossingen.

Wat betekent MEAM voor de diervoersector? MEAM NL BV is een solution provider voor microgolf-technologie op industriële schaal en heeft reeds een netwerk in de voedingsindustrie in organisatie als Flanders Food.  De toepassingen van verwarmen en drogen met MEAM’s technologie is vergelijkbaar voor de diervoersector. MEAM betekent voor de diervoersector een ver ontwikkelde CO2-vrije technologie om schoner, sneller en duurzamer te produceren. Om eerste kennis te maken met de technologie en ons bedrijf nodig ik jullie uit tot een korte training op 6 september op locatie van het Feed Design Lab. Inschrijven kan hier.

 Waarom bent u partner van Feed Design Lab? rwerpen vindt u interessant? MEAM is partner van Feed Design Lab om de uitdagingen van de diervoerindustrie in het kader van procesoptimalisatie en verduurzaming beter te leren kennen. Met het actieve netwerk van Feed Design Lab verwachten we nieuwe inzichten en gemeenschappelijke ontwikkelingen met partners uit de community.

Welke thema’s zou Feed Design Lab volgens u moeten oppakken/welke onderwerpen vindt u interessant? Het Feed Design Lab zou aan de thema’s drogen/verwarmen en ontsmetting/hygienisering in het productieproces van diervoeding aandacht kunnen besteden. Drogen en verwarmen zijn typisch energie- en CO2 -intensieve processen waarvoor in het kader van de klimaatdoelen innovatieve en betrouwbare technologieën nodig zijn. Feed Design Lab kan hiervoor een goed platform bieden.