Nina Lanen van Phytobiotics stelt zich voor:

Wat is uw relatie tot Feed Design Lab/hoe lang bent u al partner van Feed Design Lab? Tijdens mijn studie Animal Sciences aan de universiteit van Wageningen ben ik, Nina Lanen, in aanmerking gekomen voor een BSD (Bevordering Studie Diervoeding) studiebeurs. Nadat ik deze beurs heb ontvangen, werd er een jongerencongres georganiseerd welke o.a. mede mogelijk werd gemaakt door BSD en Feed Design Lab. Ik mocht deel uitmaken van dit bestuur waar Trudy van Megen (Feed Design Lab) ook deel van uit maakte. Tijdens mijn huidige baan bij Phytobiotics, kwam ik opnieuw in contact met Feed Design Lab en zag hier de grote toegevoegde waarde van in voor Phytobiotics. Wij zijn nu inmiddels enkele maanden lid en hopen op een succesvolle samenwerking met Feed Design Lab en haar partners.

Wat is uw functie binnen Phytobiotics? Mijn functie binnen Phytobiotics is Technical Sales Manager Benelux. Samen met mijn collega KlaasJan Krijgsheld, Regional Director Northern Europe, managen en ondersteunen wij de verkoop van alle producten in ons portfolio binnen alle diercategorieën in de Benelux.

Wat betekent Phytobiotics voor de diervoersector? Hermann Roth heeft 20 jaar geleden Phytobiotics opgericht en een fytogeen additief op de markt gebracht om dierprestaties met behulp van natuurlijke producten te verbeteren. Hierdoor levert Phytobiotics een belangrijke bijdrage in de wereldwijde antibiotica-reductie en het verbeteren van dierenwelzijn. Inmiddels zijn we 20 jaar en vele onderzoeken verder en hebben wij ons portfolio uit mogen breiden met verschillende producten. Al deze producten dragen bij aan het verbeteren van diergezondheid, prestaties en dierenwelzijn.

Waarom bent u partner van Feed Design Lab? Wij zijn partner geworden van Feed Design Lab, omdat wij ervan overtuigd zijn dat je samen meer bereikt dan alleen. Phytobiotics investeert veel geld in onderzoek, blijven ons ontwikkelen en vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven en te vernieuwen. Feed Design Lab doet veel onderzoek waar je als bedrijf bij betrokken kan worden, wat voor ons erg interessant is. Daarnaast leveren wij additieven en hebben wij zelf niet de beschikking over een mengvoerinstallatie. Voor kwaliteitsproeven zijn we daarom aangewezen op een partner, in dit geval bijvoorbeeld Feed Design Lab. Naast onderzoek en kennis is een netwerk ook van groot belang om het product onder de aandacht te brengen natuurlijk. Wij zien veel toegevoegde waarde van Feed Design Lab voor Pytobiotics en de algemene diervoersector.

Welke thema’s zou Feed Design Lab volgens u moeten oppakken/welke onderwerpen vindt u interessant? Thema´s als stress en darmgezondheid hebben binnen Phytobiotics veel aandacht, ze zijn sterk aan elkaar gerelateerd en het is van groot belang voor het dier en de sector. Stress en darmgezondheid hebben veel invloed op de algehele gezondheid en de verminderde productie van het dier en dus uiteindelijk ook op de veehouder (“farmers welfare”). Deze uitdagingen kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld de kwaliteit van het voer. Verschillende keuzes in (nieuwe) grondstoffen en bewerking, hebben in meer of mindere mate impact op het niveau aan ontstekingen op darmniveau waardoor het dier stress ervaart, dit gaat gepaard met productieverliezen en een verlaging van het dierenwelzijn. Het continue optimaliseren van dit proces vinden wij dan ook belangrijke onderwerpen.