Leo den Hartog van VICTAM Foundation

Wij steunen het Feed Design Lab als Community Partner sinds maart 2018.

Wat is uw functie binnen Van Doren Engineers?
Ik ben de president van de board van de VICTAM Foundation.

Wat betekent Van Doren Engineers voor de diervoersector?
De VICTAM Stichting dateert van 1964 en werd oorspronkelijk opgericht om een beurs te organiseren voor leveranciers aan de diervoeder- en aanverwante industrieën. De eerste beurs vond in 1965 plaats in Utrecht. De VICTAM beurzen worden inmiddels wereldwijd georganiseerd in Utrecht, Bangkok en Istanbul en zijn toonaangevend binnen de veevoeder-, petfood- en aquafeed industrie. Daarnaast organiseren we ook GRAPAS, het evenement voor de graan-, rijst- en bloem verwerkende industrieën.

Na verloop van tijd breidde de stichting haar activiteiten uit ter promotie van bovengenoemde industrieën. Deze activiteiten bestaan naast het organiseren van beurzen en congressen uit het ondersteunen van onderzoeksprojecten van universiteiten, en instituten, studentenuitwisseling, publicaties tot contacten met relevante associaties.

Waarom bent u partner van Feed Design Lab?
Het doel van de stichting is financiële steun te verlenen voor innovatieve projecten aan bedrijven zonder winstoogmerk, zoals instituten, universiteiten, hogescholen en individuele studiebeurzen. De Stichting streeft onder andere naar positieve bijdragen aan de technologische ontwikkeling van de productie van veevoeder. Het Feed Design Lab past daarom heel goed bij ons doel om innovatie binnen de veevoedersector te promoten en te stimuleren.

Welke thema’s zou Feed Design Lab volgens u moeten oppakken/welke onderwerpen vindt u interessant?
Innovaties gaan snel. Er komen nieuwe grondstoffen op de markt en door nieuwe technologieën verandert ook de voederwaarde van diverse bestaande grondstoffen. Het Feed Design Lab speelt een cruciale rol in het testen van de nieuwe technologieën maar ook bij ontwikkelingen in de mengvoederbereiding voor de diverse diersoorten waarbij toename van efficiency in productie, reductie van energiegebruik en verbetering van verteerbaarheid door de dieren.