Christiaan Stumphius van Phycom stelt zich voor:

Leuk dat Phycom de mogelijkheid heeft om zich voor te stellen. Mijn naam is Christiaan Stumphius en ik ben de Commercieel Directeur bij Phycom.

Phycom is een van Europa’s grootste en meest innovatieve microalgen-producenten. Onze twee fabrieken werken met een gesloten productiesysteem waarbij een unieke zelfontworpen technologie wordt toegepast met behulp van fermentoren.

Het resultaat zijn hoogwaardige, voedselveilige microalgen met superieure zuiverheid en constante kwaliteit, FSSC 22000 en GMP+ gecertificeerd. Op basis van haar expertise en ervaring werkt Phycom nauw samen met de voedings- en diervoederindustrie om innovatieve producttoepassingen met microalgen te identificeren.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheid effecten van microalgen in diervoeding. Phycom speelt daarbij een leidende rol door onderzoek met verschillende partners van Feed Design Lab en kennisinstellingen als de WUR en HAS. Zowel in het laboratorium als in het dier getest, zijn er nu positieve effecten van microalgen op de diergezondheid aangetoond. Feed Design Lab heeft onderzoek naar de toepassing van nieuwe eiwitbronnen samen met de partnerbedrijven geïnitieerd. Wat ons betreft blijft dat zo in de toekomst.

Feed Design Lab is voor ons belangrijk om drie redenen; ten eerste geeft het ons toegang tot een uitgebreid netwerk van partners actief in verschillende onderdelen van de diervoedingssector. De events en business bijeenkomsten zijn altijd zeer goed georganiseerd. Ten tweede doen wij tijdens de verschillende events veel kennis op van actuele thema’s die belangrijk zijn voor de sector en dus voor ons. En als laatste, maar zeker niet de minst belangrijke, zijn wij geïnteresseerd in de gezamenlijke projecten met partners die geïnitieerd en gecoördineerd worden door Feed Design Lab. Wij vinden de samenwerking met het Feed Design Lab team zeer professioneel en plezierig.