Bob Holtermans van Insect Engineers stelt zich voor:

Mijn naam is Bob Holtermans. Ik ben oprichter en eigenaar van Insect Engineers.
Insect Engineers heeft de focus om de Black Soldier Fly (BSF) landbouw zo commercieel mogelijk aantrekkelijk te maken. Dit doen we door turnkey systemen te leveren maar ook door kennis te delen via onze Insect School.

De link naar diervoeder is tegenwoordig een bekende link, maar tegelijkertijd is er een gebrek aan kennis (delen). Ik heb hetzelfde gezien bij bijeenkomsten bij Feed Design Lab. De interesse om insecten als dierlijk eiwit te gebruiken is zeker aanwezig. Een bewijs dat belangrijk is voor initiatieven als de Insect School.

Bij Insect School:

  • Verbind ondernemers die kennis willen delen en opdoen.
  • Werkt samen met onderwijsinstellingen om inzichten te verwerven en nieuw onderzoek te stimuleren. Tegelijkertijd willen we de overstap maken van tests op laboratoriumschaal naar commerciële schaal.
  • Afvalbeheerbedrijven helpen die op zoek zijn naar nieuwe, duurzame manieren om afval te verwerken.
  • Een revolutie in de manier waarop we naar diervoeding kijken.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan de opening van Insect School van 28 juni – 1 juli. Je kunt komen voor een rondleiding of zelfs deelnemen aan de officiële opening en een workshop. Registratie is nodig en het programma is te vinden op https://forms.office.com/r/QGzub3CL9C.

Als je al wat meer info over een BSF-farm wilt zien, raad ik je aan om de filmpjes te bekijken op de website www.insectengineers.com.

Ons lidmaatschap bij Feed Design Lab is tot stand gekomen omdat we hopen verdere verbindingen te leggen tussen de insecten- en voerindustrie. Om kennis te delen en beter te begrijpen hoe dit commercieel interessant kan worden voor alle betrokken partijen. Ik hoop je daarom snel te spreken!
Tegelijkertijd kan Feed Design Lab initiatieven ontplooien om proeven te doen met insecten zoals de BSF voor de diervoederindustrie. We hopen dat de recente ontwikkeling van een project, door het uitvoeren van proeven van hondenvoer de beste droogmogelijkheden kunnen vinden. Dit samen met partners van Feed Design Lab.

Zonder Feed Design Lab zouden we dit netwerk niet kunnen creëren voor zulke belangrijke testen.
En last but not least, wat we heel belangrijk vinden, is de praktische aanpak. Meer een hands-on mentaliteit. We hebben dat voor ons eigen bedrijf gedaan en het is ideaal dat we zien dat een organisatie als Feed Design Lab een vergelijkbare aanpak heeft. Want uiteindelijk helpt dit allemaal bij waar ik mijn verhaal begon, om de landbouw van BSF zo commercieel mogelijk aantrekkelijk te maken.