Gero Zimmermann en Mark Werthmann van Bühler stellen zich voor:

Wat is uw relatie tot Feed Design Lab/hoe lang bent u al partner van Feed Design Lab?
Als medewerkers van de afdeling diervoedingstechnologie van Bühler zijn we altijd op zoek naar manieren om onze expertise uit te breiden. O.a. door uitwisseling van kennis met gelijkgestemden of door het doen van eigen experimenten. Naast onze eigen testfaciliteit (zeker omdat deze momenteel verbouwd wordt) zijn wij dan ook blij met Feed Design Lab als partner.

Wat is uw functie bij Bühler?
Gero geeft leiding aan de afdeling diervoedingstechnologie van Bühler en Mark maakt deel uit van zijn team als procesingenieur. In ons dagelijkse werk proberen we niet alleen onze klanten en collega’s over de hele wereld te ondersteunen bij vragen over het voerproductieproces. We zijn ook bezig met het continu verbeteren van bestaande processen en het ontwikkelen van compleet nieuwe oplossingen, vooral op het gebied van digitalisering en geautomatiseerde procescontrole.

Wat is de positie van Bühler in de dierlijke productiesector?
Bij Bühler zit innovatie in ons DNA. Als familiebedrijf willen we een positieve impact hebben op toekomstige generaties. Daarom streven wij ernaar om innovatieleider te worden in onze sector. Naast de machines die wij ontwikkelen, vallen hier ook automatiseringsoplossingen, diensten, technologische ondersteuning en trainingen onder.

Waarom bent u partner van Feed Design Lab?
Het doel van Bühler is om oplossingen te bieden waarmee onze klanten energie, water en afval in 2025 met respectievelijk 50% kunnen verminderen. Deze doelen kunnen we niet alleen bereiken en daarom is Feed Design Lab een belangrijke partner en platform. De uitwisseling met experts uit verschillende vakgebieden is onontbeerlijk. We werken allemaal aan verschillende projecten, maar uiteindelijk proberen we allemaal de diervoeding op een passende en duurzame manier vooruit te helpen.

Welke thema’s zou Feed Design Lab volgens u moeten oppakken/welke onderwerpen vindt u interessant?
Het verbeteren van de duurzaamheid in de agrarische sector is een uitdaging voor de samenleving, maar ook voor ons als onderdeel van de industrie. Een veelbelovend pad is het besparen van hulpbronnen zoals energie door procesoptimalisatie. Dit omvat algemeen bekende gebieden zoals stoomtoevoeging of pelletisering, maar ook “verborgen kampioenen” zoals het runnen van een koeler met de juiste instellingen.